13a. carta circular

Benvolguts companys,

El mes passat, l’Eurocambra va fer un pas endavant per millorar les condicions per a l’adjudicació de contractes públics. Una bona notícia que finalment recull l’esperit de les nostres propostes sobre la contractació pública.

Així doncs, el Parlament Europeu ha aprovat les noves normes de contractació pública i concessions, que pretenen donar més marge a les autoritats públiques a l’hora d’adjudicar obres, enlloc de premiar simplement l’oferta més competitiva. Això permet introduir, per exemple, criteris socials o mediambientals a les licitacions. A més, facilitarà que les pimes puguin presentar ofertes i, fins i tot, condicions més estrictes sobre subcontractació.

Les noves normes són més estrictes per la subcontractació i ofertes “anormalment baixes” amb l’objectiu de combatre el dumping social y garantir que es respecten els drets dels treballadors. Els contractistes que no compleixin amb la legislació laboral comunitària podran ser exclosos de les licitacions.

La nova legislació suposa una revisió de les normes de contractació pública a la UE, que per primer cop, fixa estàndards comuns sobre contractes de concessió, amb l’objectiu d’impulsar una competència justa i garantir l’obtenció d’una major rendibilitat del diner, al introduir criteris d’adjudicació que donen més rellevància a consideracions mediambientals, aspectes socials i innovació.

Es reforcen les solucions innovadores en contractació pública, així com la implantació del BIM, que permet completar modelatges de forma ràpida, econòmica i sostenible, tant en projectes de construcció com d’infraestructures. Es parla d’imposar aquest sistema per a projectes de construcció finançats amb fons públics dins de la Unió Europea per a l'any 2016.

Finalment, el procés de licitació per a les companyies serà més simple, amb un document únic europeu de contractació pública basat en declaracions del propi empresari, de manera que es reduirà la càrrega administrativa de les empreses en més d’un 80%.

Sembla ser que Europa ha començat a prendre consciència d’aquests aspectes que des de la Cambra d’Empreses de Serveis Professionals a la Construcció estem debatent des de fa temps. Contents d’haver fet aquest pas endavant, seguirem treballant per millorar tots aquells aspectes del nostre sector tan castigat aquests darrers anys. Recordar-vos que podeu dir-hi la vostra i seguir debatent aquests temes al fòrum de la Cambra http://cambraprofessional.foroactivo.com/

Rebeu una cordial salutació,15.04.2020
TERTÚLIA CORONAVIRUS

TERTÚLIA EN LÍNIA

+ Més informació

23.01.2020
GESTIÓ D'EQUIPS MULTIGENERACIONALS

SESSIÓ DIVULGATIVA


+ Més informació

17.01.2020
148a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

10.01.2020
147a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

   
C/ Àvila, 138 4t 1a 08018 Barcelona / T (34) 639 386 085 / legal / /