70a Circular Informativa

Benvolguts consocis,

Des de la Cambra Professional treballem per trobant la manera d’accedir a les noves vies de negoci que van sorgint, establint aliances estratègiques entre empreses, adaptant-nos als nous models tecnològics i a dinàmiques col·laboratives, posant de relleu el valor diferencial que podem oferir com a empreses professionals. Per això us volem demanar que compartiu la Cambra Professional amb els despatxos professionals de la vostra confiança i els animeu a associar-se. Així podrem augmentar el nombre d’associats per poder ser més actius i eficients com a fòrum interdisciplinar. Si voleu els podeu donar el nostre correu i els aclarirem les preguntes que puguin tenir cambra@cambraprofessional.org

 

ACTES EXTERNS

Habitatges que fan ciutat. Construmat 2017

La Fira de Barcelona acull aquesta setmana una nova edició del Barcelona Building Construmat, en aquest context, podeu assistir a una Jornada sobre “Habitatges que fan ciutat” organitzat per la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, on es posarà el centre de debat els grans reptes que afronta la política d’habitatge a Barcelona. Quines són les línies en les quals s’està treballant i recollir experiències, properes i internacionals, que permetin conèixer noves maneres d’actuar que inspirin tant l’acció pública, com privada i social. Aquesta jornada és el dimarts 23 de maig a les 9.45h a la Fira Barcelona Gran Via a Av. Joan Carles I 64 de l’Hospitalet de Llobregat. Intervindran Josep Maria Montaner, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Amela, director tècnic de rehabilitació d’habitatges, Barcelona Gestió Urbanística SA, Jordi Cuyàs, coordinador projectes estratègics de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès, Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i Helen Williams, directora d’Empty Homes Londres. Us podeu inscriure gratuïtament a http://www.construmat.com/registration introduint el codi 55918897 i seguint els passos indicats.

 

ACTUALITAT

2n Congrés Internacional de Paisatge Urbà

El 2n Congrés Internacional de Paisatge Urbà, que se celebrarà entre el 12 i el 14 juny 2017 al recinte modernista Caixa Fòrum Barcelona, s’ha organitzat per buscar respostes a algunes de les preguntes essencials que es formulen les ciutats que aposten per una gestió urbana sostenible, també, des de la gestió del paisatge urbà. El paisatge urbà s’ha d’entendre com la sublimació de l’espai col·lectiu que representa el medi ambient urbà, ja que per la seva naturalesa el paisatge urbà ni és limitat ni és exclusivament de titularitat pública. El Congrés apostarà per superar, d’una vegada per totes, el concepte tradicional d’espai públic com a únic objecte de gestió des del públic. A més a més, la inversió en paisatge urbà és veritable inversió en desenvolupament urbà sostenible, a més d’un exercici de responsabilitat social. El Congrés vol per això reconèixer el paper de la societat civil, i la importància dels incentius públics al sector privat, per discrets que aquests puguin ser, per a la millora del paisatge urbà. Finalment es pretén que el Congrés sigui una modesta contribució a la implementació de la Nova Agenda Urbana en allò que es refereix al paisatge urbà com a aportació a la millora social i econòmica de la ciutat, que no és poc. El programa del Congrés s’estructura en una dotzena de ponències a càrrec de personalitats internacionals d’àmbits acadèmics i de gestió relacionades amb el paisatge urbà, complementades amb taules rodones i altres activitats per a les que també comptem amb especialistes vinculats als objectius del Congrés.

 

CONCURSOS

 Vols col·laborar en projectes per a la millora urbanística i arquitectònica de Sabadell?

L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sabadell sol·licita currículums d'equips multidisciplinars en enginyeria i arquitectura per a l'elaboració d'un directori intern de professionals. Es demanen perfils en tres modalitats: urbanisme, edificació i espai públic. La presentació es farà per cada modalitat i si l'equip es presenta a més d'una, caldrà fer-ho en arxius separats dins del mateix correu. Els currículums s'han d'enviar a urbanisme@ajsabadell.cat indicant:

1. Nom de l'equip o persona jurídica que el representa
2. Perfils de professionals que l'integren
3. Contacte

Caldrà acompanyar els currículums de:
-  Figures de planejament aprovades en els darrers 5 anys
-  Obres d'edificis i/o espais públics construïdes i liquidades en els darrers 5 anys (indicant nom de l'obra, superfície de l'àmbit i cost de liquidació)

L'extensió màxima dels currículums serà de cinc pàgines i el termini de presentació finalitza el 30 de maig de 2017. Per més informació urbanisme@ajsabadell.cat

 

XARXA

Llançament a Construmat de la biblioteca ITeC d’Objectes BIM genèrics

La contrastada experiència de l’ITeC en l’estandardització i desenvolupament de bases de dades, així com en la certificació de productes i sistemes per a la construcció, ha permès desenvolupar un estàndard de creació d’objectes BIM. A partir de l’estàndard s’ha iniciat l’elaboració d’una biblioteca d’objectes BIM genèrics (sense marca comercial), la primera selecció es presenta a BBConstrumat 2017. La primera part de la biblioteca genèrica compta amb prop de 60 objectes representatius d’elements constructius fonamentals per al món de l’edificació (cimentacions superficials, estructures porticades, tancaments exteriors i interiors, cobertes, portes i finestres, falsos sostres i paviments). A aquest primer lliurament li seguiran successives ampliacions per oferir diferents tipologies, materials i sistemes constructius de l’edificació i l’obra civil. L’estàndard es posarà a disposició dels agents (professionals, organismes, associacions, empreses) que consideren útil la seva aplicació per potenciar un entorn col·laboratiu sòlid, compatible i rigorós. Es pot obtenir la biblioteca genèrica a la web de ITeC d’objectes BIM, pot seleccionar-se el filtre d’Objectes genèrics. Des d’aquí és possible visualitzar-los i veure al mateix temps les principals característiques tècniques dels mateixos. Dos dels objectes són descarregables gratuïtament. Els clients de ITeC subscriptors de banc BEDEC, poden obtenir gratuïtament la biblioteca completa. Aquests objectes estaran disponibles a la web a partir del 23 de maig.

Rebeu una cordial salutació,

La Junta


Documents relacionats:

Veure Circular15.04.2020
TERTÚLIA CORONAVIRUS

TERTÚLIA EN LÍNIA

+ Més informació

23.01.2020
GESTIÓ D'EQUIPS MULTIGENERACIONALS

SESSIÓ DIVULGATIVA


+ Més informació

17.01.2020
148a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

10.01.2020
147a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

   
C/ Àvila, 138 4t 1a 08018 Barcelona / T (34) 639 386 085 / legal / /