66a Circular Informativa

Benvolguts consocis,

Com ja sabeu la Cambra Professional treballem per trobant la manera d’accedir a les noves vies de negoci que van sorgint, establint aliances estratègiques entre empreses, adaptant-nos als nous models tecnològics i a dinàmiques col·laboratives, posant de relleu el valor diferencial que podem oferir com a empreses professionals. Tan és així que ens han arribat un parell de peticions que us transmetem a continuació:

-       Un associat necessita un despatx de Madrid per fer uns amidaments i pressupost.

-       Un altre associat comenta que necessita un arquitecte/enginyer a París.

Recordeu que cada setmana us podeu posar en contacte amb la resta de companys enviant un correu a cambra@cambraprofessional.org.

 

ACTES INTERNS

Tertúlia Professional

La propera Tertúlia Professional versarà sobre Sistemes Industrialitzats, construccions prefabricades en fusta, formigó, etc. i per tal de dur-la a terme, convidem a tots els socis de la Cambra a presentar obres desenvolupades amb sistemes industrialitzats. Entre totes les obres, se’n seleccionaran dues i s’exposaran per debatre sobre aquest sistema. Seria interessant que en cada projecte hi participessin els diferents tècnics i equips pluridisciplinars que hi han intervingut (aparellador, arquitecte, enginyer, industrial, etc.). Tots els interessats podeu adreçar-vos al correu de la Cambra cambra@cambraprofessional.org.

Grups de Treball Construïm el Futur (ITeC)

El passat dia 15 de març, la Cambra va assistir els diferents Grups de Treball de la Comissió Construïm el Futur de l’ITeC. D’aquesta trobada en destaquem que l'Itec està redactant un llibre blanc de la implantació del BIM a les administracions públiques a petició de la Generalitat. Al darrer “esmorzars de l'Itec” es va debatre amb un càrrec de compres  innovadores de la Unió Europea que contemplen el BIM de cara al futur. Finalment, esmentar que treballem en el Document de Definició d'Accions per la transició al BIM.

 

ACTES EXTERNS

La gestió de les sequeres al districte de conca fluvial de Catalunya

El Col·legi d’Enginyers de Camins, organitza una conferència que abordarà el Pla de Sequera que està tramitant l’Agència Catalana de l’Aigua i anirà a càrrec de Jordi Molist. Director de l’Àrea d’Abastament de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest Pla vol substituir la gestió mitjançant decrets de mesures excepcionals. Ha de ser un instrument àgil, que pugui operar automàticament, i debatut públicament abans de la situació de sequera. La sequera de l’any 2007/2008 va posar en risc l’abastament d’aigua de les principals poblacions catalanes, va afectar a diverses activitats econòmiques i va ocasionar importants impactes ambientals. Amb posterioritat a aquest episodi s’han construït noves infraestructures d’abastament que, sense resoldre totalment el dèficit estructural del districte, suposen una millora apreciable en la garantia. L’amenaça de la sequera, però, no s’ha esvaït. La jornada serà el dimarts, 28 de març a les 19h al C/ dels Vergós 16 de Barcelona. Trobareu més informació i inscripcions a http://www.camins.cat/activitat/conferencia-gestio-sequeres-districte-conca-fluvial-catalunya/  

 

ACTUALITAT

Espanya s'estanca en l'ús de renovables. El consum final brut d'energia el 2015 procedent de fonts netes va ser gairebé el mateix que l'any anterior, segons les dades definitives difoses la setmana passada per Eurostat per tota la UE. Al 2014, el percentatge va ser del 16,14% i el 2015 es va quedar al 16,15%. És a dir, gairebé no hi va haver cap avenç. Pel que sembla, la biomassa va salvar una mica les dades d'Espanya, ja que en el cas de la generació d'electricitat, al 2015 es va produir un descens en l'ús de fonts netes. D’acord amb el portal Ambientum.com Espanya, a més, no forma part del selecte grup dels 11 països avantatjats que ja han complert amb els seus compromisos europeus per a 2020.  Aquest any el 20% de l'energia que es consumeix a Espanya hauria de ser renovable, gairebé quatre punts més que ara.

Patronat Municipal de l’Habitatge

El passat dia 7 de març la Cambra Professional es va reunir amb el patronat municipal de l’habitatge a l’ajuntament de Barcelona en una trobada presidida per la Sra. Janet Sanz on es van presentar els ajuts a la rehabilitació d’enguany. Cal destacar-ne el compromís amb el clima i sobretot incorporar millores d’eficiència energètica, per tal de donar un nou impuls a l’estalvi energètic. Com a novetat aquest any es vol intervenir en l’interior dels habitatges existents amb ajuts de 15 mil euros i fins a 20 mil euros per rehabilitar pisos per a lloguer social. D’altra banda, augmenta un 60% els ajuts per les rehabilitacions energètiques, potenciant les cobertes verdes. Sense descuidar l’impuls a la regeneració urbana amb les illes eficients.

Des de l’Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA) on la Cambra en forma part, es demana que s’incorporin nous perfils tècnics en relació amb la sostenibilitat, ja que tot apunta en aquesta direcció. L’ITeC reclama la qualitat en les intervencions que es duguin a terme, alhora que reclama la transparència.

Rebeu una cordial salutació,

La Junta

 


Documents relacionats:

Veure Circular15.04.2020
TERTÚLIA CORONAVIRUS

TERTÚLIA EN LÍNIA

+ Més informació

23.01.2020
GESTIÓ D'EQUIPS MULTIGENERACIONALS

SESSIÓ DIVULGATIVA


+ Més informació

17.01.2020
148a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

10.01.2020
147a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

   
C/ Àvila, 138 4t 1a 08018 Barcelona / T (34) 639 386 085 / legal / /