49. carta circular

Benvolguts consocis,

Adjuntem l’habitual selecció de notícies en blocs per tal de potenciar l’àmbit d’informació i de treball col·laboratiu de la Cambra Professional. Us animem a compartir amb la resta de companys qualsevol informació que considereu oportuna i ho afegirem a la circular de la setmana següent. Només cal que us adreceu a cambra@cambraprofessional.org

 

 RECULL D’ACTIVITAT

Sessió de treball del Grup GT3 de la Comissió Construïm el Futur de l’ITeC

L'ITEC ha concentrat en 90 accions de les 500 propostes rebudes dels grups de treball, per redactar la previsió del desenvolupament de documents que expliquin com es portaran a terme les accions per fer eficaçment la transició al BIM, i en quina previsió de temps. Es nomenaran professionals de cada àmbit que puguin desenvolupar les ponències. Es debaten accions en el marc d'actuació tècnic d'intercanvi i biblioteques. L’objectiu és que quan una administració faci un "mandat bim" ho faci amb coneixement de causa. Això és el que donar de si la passada trobada del tercer Grup de Treball, celebrada el passat 5 de juliol a la seu de l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya.

Reunió plenària de la Comissió Construïm el Futur - ITeC 

El passat dia 16 de juny vam participar a la reunió plenària on se’ns va posar al dia del desenvolupament d’aquesta comissió que està impulsant el treball col·laboratiu a través del BIM, el LEAN i l’IPD (gestió integrada de projectes). Van assistir els organismes i experts que ho estan recolzant, el Departament de Territori i Sosteniblitat, l’AMB, l’Agència de l’Habitatge, els col·legis, GISA, universitats, Building Smart, ASINCA, etcètera. La Generalitat ho està impulsant a través d’una comissió interdepartamental impulsada pel Sr. Ferran Falcó, qui va posicionar-se clarament a favor d’aquestes dinàmiques de treball. En aquesta primera fase de treball de la Comissió s’ha aprofundit en els diversos eixos de treball, tant tècnics, legals com organitzatius, i s’han marcat uns objectius que es refrendaran i prioritzaran a través d’unes enquestes internes per als participants a la comissió. D’això haurà de sortir un marc d’actuació que prioritzi les accions començant per les de més impacte i menor cost, per anar instaurant mesures que promoguin i facilitin l’aplicació de processos de treball col·laboratiu al sector. D’altra banda, l’ITeC va aprofitar per comentar el darrer informe Euroconstruct, on es detecta una lleugera recuperació del sector, encara molt per sota de les mitjanes de creixement de la resta d’Europa.

Reunió amb el nou president de la FECOCAT

El passat dia 18 de juliol vam tenir una reunió amb el nou president de la Federació Catalana de la Indústria, el Comerç i els Serveis de la Construcció, el Sr. Sebastià Alegre, per aprofundir en el coneixement dels objectius i treball de les respectives associacions i trobar sinèrgies que permetin optimitzar recursos i maximitzar el resultat de les accions de millora del sector de la construcció a casa nostra.

 

ACTES EXTERNS

Tercera Edició del Rehabilita

Del 3 al 9 d’octubre el passeig Lluís Companys de Barcelona acollirà “Rehabilita”, un espai de trobada que acollirà la Setmana de la Rehabilitació i la Fira de la Rehabilitació. Al llarg d’aquests dies, s’organitzaran diverses activitats tècniques adreçades als professionals i agents del sector (que tindrà lloc els cinc primers dies) i la Cambra Professional organitzarà la tradicional jornada sobre la Rehabilitació entre professionals, mentre que el 8 i 9 quedaran oberts a la ciutadania amb l’objectiu de promoure i difondre aquesta activitat. Organitzativament parlant, la fira comptarà amb tres espais destacats: un espai demostratiu i expositiu, l’oficina de rehabilitació i l’anomenat “village” de la rehabilitació, un espai que servirà de manera pràctica per a entendre els beneficis de la rehabilitació o com millorar energèticament, accessibilitat, etc. la qualitat de vida.

 

ACTUALITAT

 L’”Euroconstruct” detecta que la rehabilitació creix modestament

Aquest juliol l’ITeC va presentar l’informe d’estiu “Euroconstruct”, document que recull les tendències i previsions del sector a Catalunya i a la resta del Vell Continent. La conferència va destacar quatre grans blocs: habitatge, rehabilitació, edificació no residencial i enginyeria civil, essent la millora arquitectònica la que va ocupar la part més important de la presentació. A l’Estat Espanyol la rehabilitació creix però de manera raonable. En anys de crisi immobiliària, aquesta activitat ha estat un motor per al sector, i actualment continua en una posició destacada. La revifada del sector està beneficiant la rehabilitació, atès que es produeixen més canvis de mans, més mudances. Tot i aquest panorama, des del mateix ITeC tenen els seus dubtes de quin serà el futur  per a la rehabilitació. En resum, el document “Euroconstruct” posa de manifest la importància de la rehabilitació per a la construcció, com ha esdevingut el segment de referència els darrers anys i com ara continua creixent, tot i que de forma moderada. Ara caldrà observar els moviment i les tendències del mercat estatal i europeu per a comprovar si aquest creixement es va consolidant i ampliant.

Font: Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona.

 

CONCURSOS

Premi d’Emprenedoria

Oberta la convocatòria de la segona edició del Premi d’Emprenedoria del CAATEEB, un guardó dirigit a col·legiats que liderin un projecte empresarial innovador i amb una nova visió de les sortides professionals i metodologies de treball del sector de l’edificació. Per fer-ho, cal presentar un projecte empresarial, valorant especialment la viabilitat econòmica, comercial i financera, l’esperit emprenedor, així com la nova visió de les sortides professionals que pugui tenir. Amb aquest guardó es vol fomentar i impulsar l’esperit emprenedor, la innovació i el progrés en la figura dels tècnics i alhora contribuir al desenvolupament social i econòmic del nostre entorn. El termini de presentació de candidatures és fins el 9 de setembre de 2016, la documentació s’haurà de presentar en paper al Servei d’Ocupació del CAATEEB a la seu central de Barcelona o a qualsevol de les delegacions i en paral·lel en format electrònic a l’adreça treball@apabcn.cat.

Rebeu una cordial salutació,

La Junta


Documents relacionats:

Veure Circular15.04.2020
TERTÚLIA CORONAVIRUS

TERTÚLIA EN LÍNIA

+ Més informació

23.01.2020
GESTIÓ D'EQUIPS MULTIGENERACIONALS

SESSIÓ DIVULGATIVA


+ Més informació

17.01.2020
148a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

10.01.2020
147a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

   
C/ Àvila, 138 4t 1a 08018 Barcelona / T (34) 639 386 085 / legal / /