34a. carta circular

Benvolguts consocis,

Com ja us vàrem anunciar a l’anterior circular, us animem a participar tant en els butlletins, aportant aquella informació d’interès col·lectiu, com a formar part dels grups de treball que participa la Cambra en representació dels professionals del sector. En aquest sentit, aprofitem per anunciar-vos que hi ha una vacant al Grup de Treball sobre Aspectes Legals amb sessions periòdiques organitzades per l’ITeC. Si hi ha algú que hi estigui interessat, si us plau poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Us adjuntem una selecció de notícies en blocs que anirem desenvolupant per potenciar l’àmbit d’informació i de treball col·laboratiu de la Cambra Professional. 

 

XARXA

Difusió de l’Empresa Associada a la Cambra Professional

Ens adrecem a totes les empreses afiliades a la Cambra Professional, per informar-vos que properament iniciarem un procés de renovació de la pàgina web i volem oferir un espai a la portada per la vostre imatge, que tan pot ser una fotografia d’una obra rellevant com la imatge del vostre logotip (en màxima resolució possible) per tal que la puguem vincular a les respectives pàgines web de tots els associats. D’aquesta manera es pretén donar difusió de tots els equip de professionals que en formeu part. Per tant, tots aquells que estigueu interessats en aparèixer a la nova web de la Cambra Professional, esperem rebre la vostra imatge durant els propers dies.

 

CONCURSOS

Premis Catalunya Construcció 2016

Oberta la convocatòria de la 13a. edició dels Premis Catalunya Construcció 2016 que organitza el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona, per reconèixer l’esforç dels professionals del sector. Si voleu podeu presentar candidatures fins l’1 d’abril de 2016 referents a obres acabades durant el 2014-2015 en cadascuna de les 5 categories. Trobareu més informació dels premis a http://www.apabcn.cat/ca_es/serveicolegiat/actesiactivitats/premis/Pagines/edicio-2016.aspx

 

ACTES EXTERNS 

3a Jornada sobre Rehabilitació Energètica: Auditoria i Rehabilitació

En aquesta jornada sobre rehabilitació energètica: Audioria i Rehabilitació, es presentaran dos projectes de recent construcció els quals responen a les necessitats que van evidenciant les auditories prèvies. Per una banda l’auditoria i rehabilitació energètica del Club de Golf Fontanals de Cerdanya i per l’altre, la rehabilitació energètica d’edifici de 21 habitatges de l’Incasol a Taradell. Aquesta jornada organitzada per L’Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat (AuS) tindrà lloc aquesta tarda a la Sala d’Actes de la plaça Nova al Col·legi d’Arquitectes a les 18.30h. Cal inscripció prèvia a https://www.arquitectes.cat/ca/inscripcions-jornada-rehabilitacio-energetica

 

 

Certificacions de qualitat ambiental en l’edificació

Jornada Tècnica que organitza ACI el pròxim dijous, 18 de febrer de 2016 a partir de les 9:30h a la Sala Capella de l’ETSEIB (Av. Diagonal, 647 – Barcelona) i amb la col·laboració amb SAUTER IBÉRICA, per divulgar entre el sector les diferents característiques, prescripcions i requeriments que ofereixen els segells presents en l’actual mercat mostrant un ampli panorama sobre el paper que juguen els diferents actors presents en el procés de certificació. Podeu descarregar la Invitació i el Programa.

 

2a Edició de l’European Bim Summit

Inscripcions obertes per a la segona edició de l’European BIM Summit que es celebrarà al World Trade Center Barcelona els dies 18 i 19 de febrer de 2016. Constarà de ponències i workshops on s’analitzen eines, serveis i productes idonis dirigit a tècnics, responsables de les administracions públiques, promotors, despatxos d’arquitectura, enginyeries, consultories de serveis, directors d’execució d’obra i facility manafers, etc. Us hi  podeu inscriure a inscripciones@bimsummit.eu o trucant al 93 240 20 60.

 

4a Jornada EFISport

El Clúster Català de l’Esport, Indescat, conjuntament amb l’Institut Català d’Energia organitzen el proper 19 de febrer la 4a jornada EFISport, orientada a solucions energètiques en centres esportius. Enguany inclourà una taula rodona sobre software de manteniment d’instal·lacions esportives i sobre eficiència en el tractament d’aigua. La jornada es celebrarà a la Sala d’Actes del Consell Català de l’Esport (Carrer Sant Mateu, 27-37. Esplugues de Llobregat) i es gratuïta i oberta a tothom, tot i que requereix inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

ASPECTES LEGALS

El tribunal constitucional sentencia que les ITE són competència de les comunitats autònomes

El Tribunal Constitucional, en sentència de 21 de gener, s’ha pronunciat respecte la competència de les Inspeccions Tècniques dels Edificis (ITEs) dient que aquestes són competència de les Comunitats Autònomes i no de l’Estat. El motiu que especifica el Tribunal és que la ITE és una tècnica o instrument de caràcter urbanístic. Amb aquesta sentència queden declarats inconstitucionals i nuls els articles 21 i 22, i les disposicions addicionals tercera i transitòries primera i segona del Reial Decret-Llei 8/2011 d’1 de juliol. Per tant, a Catalunya, la norma de referència en ITE és el DECRET 67/2015, de 5 de maig, per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d'habitatges, mitjançant les inspeccions tècniques i el llibre de l'edifici. 

ACTUALITAT

Publicat el butlletí estadística del “OBSERVATORIO DE VIVIENDA Y SUELO”

Ja es pot consultar el Butlletí número 15 del “Observatorio de Vivienda y Suelo” corresponent al tercer trimestre de 2015, editat per la Dirección General de Arquitectura, Vivienda y Suelo del Ministeri de Foment. +Info

Rebeu una cordial salutació,

La Junta


Documents relacionats:

Veure Circular15.04.2020
TERTÚLIA CORONAVIRUS

TERTÚLIA EN LÍNIA

+ Més informació

23.01.2020
GESTIÓ D'EQUIPS MULTIGENERACIONALS

SESSIÓ DIVULGATIVA


+ Més informació

17.01.2020
148a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

10.01.2020
147a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

   
C/ Àvila, 138 4t 1a 08018 Barcelona / T (34) 639 386 085 / legal / /